Menu

Ungdomsfodbold

AGF af 1880 tilbyder Ungdomsfodbold for alle fra U13 til U19.

På Fredensvang lærer drengene - uanset om de først kommer til AGF som ungspillere - fortsat at gå til fodbold både som en sport og som en social og kulturel dannelse i fodboldmiljøet og som AGF'er. Drenge i AGF af 1880 forventes i endnu højere grad at være eller blive en del af et forpligtende fællesskab, der lever op til AGFs grundlæggende værdier.

"Ingen må søge sit eget. Spredte skal vi styrte. Samlede skal vi atter stige"

"Dette klubhus er skænket ved velmenende mænds gaver. Foreningen stiller det hermed under ethvert medlems beskyttelse"

Spillere i AGF ved eller skal vide, at ingen er større end klubben og, at de skal behandle alt i klubhuset og på anlægget i Fredensvang, som om det var deres eget.

Ungdomsfodbolden i AGF Talent U13-U19 tilbydes til kun de spillere, der er blevet udvalgt til at være en del af AGFs Talenthold bl.a. gennem AGFs Klubsamarbejde eller arbejdet på AGFs Topcentre. Det er fortsat en mulighed for spillere fra AGF af 1880 bliver udvalgt til AGF Talent U13-U19. Det er dog snarere undtagelsen end reglen og sker oftest i forbindelse med sene klubskifter i ungdomsårene, da AGF af 1880 og AGF Talent samarbejder om Talentudvikling allerede fra U9 og spillerne således tidligt kvalificerer sig til at blive en del af AGF Talent.

Samlet baseres børne- og ungdomsfodbolden i AGF 1880 på følgende principper:

AGF 1880 UDVIKLINGSFILOSOFI (fra DEN HVIDE TRÅD)

  • Vi vil skabe tekniske og spilintelligente spillere, der tænker fodbold, er dynamiske og stærke én mod én, tør sætte bolden på spil og har mere lyst til at udfordre og vinde end frygt for at tabe og lave fejl.
  • Vi vil uddanne ’hele mennesker’. Hos AGF 1800 lærer spillerne om ordentlige værdier, bliver selvhjulpne og bliver til gode holdspillere og klubkammerater af dygtige og uddannede trænere.
  • Vi vil udvikle spillere, som får en alsidig og veludviklet måde at bevæge sig og udfolde sig på, rent motorisk og koordinativt, som ligger udover de almene fodboldtekniske færdigheder.
  • Vi vil danne spillere, der kan tage læringen i børne- og ungdomsårene i AGF med ind i overgangen til voksenlivet og fortsat sætte sit præg på de miljøer, som de kommer til at indgå i – på Fredensvang som senior- og old boys spillere, trænere og ledere eller i andre klubber og sociale fællesskaber.
Luk