Menu

AGF 1880 stopper med at være samarbejdsklub til AGF Talent

image
Emilie Spring
08. april 2024 kl. 20:00
Fra sommeren 2024 vil der være ændringer at spore på Fredensvang. Det er nemlig besluttet i Fodboldudvalget, at AGF 1880 og AGF Talent ikke længere skal være samarbejdsklubber.

AGF 1880 og AGF Talent vil ikke længere være samarbejdsklubber fra den nye sæson 2024/2025. Det er blevet vedtaget i Fodboldudvalget, der har afvejet fordele og ulemper ved, at moderklubben kan være en del af AGF Klubsamarbejde.

- For Fodboldudvalget har klubfølelsen og -tilhørsforholdet vejet tungere end de konkrete fordele, der følger med, når man er samarbejdsklub. Når man ser på de værdisæt, der er grundlæggende for alt, vi foretager os i AGF 1880, mener vi at denne beslutning bliver en fordel for klubben - både kulturelt, socialt og emotionelt, siger ungdomsformand Michael Langberg.

”Det handler om tilhørsforhold”

Som tingene er nu, er AGF adskilt i en elite- og en breddeklub – altså AGF Talent og AGF 1880. Begge er en del af samme klub, og deles om moderklubbens anlæg og klubhusfaciliteter. Også i DBU betragtes det som én klub: nemlig AGF Aarhus. Når beslutningen om at ophøre som samarbejdsklubber træder i kraft til sommer, vil det atter samle de to klubber i én og samme klub.

- Det handler i høj grad om tilhørsforhold. Følelsen af at være medlem af AGF – det, at være AGF’er – er der jo ikke forskel på, uanset om man spiller i bredde- eller eliteafdelingen – for vi er en klub med plads til både elite og bredde, siger Michael Langberg og påpeger, at der altid har været forskel på første- og andethold i AGF. Og det vil der fortsat være.

Mere samarbejde uden at være samarbejdsklub

Fra Fodboldudvalgets side er der nemlig ambitioner og forventninger om, at samarbejdet mellem bredde- og eliteafdelingen bliver tættere og mere uformelt, når titlen ”samarbejdsklub” forsvinder. Med den titel forsvinder en række standardrettigheder – og det giver plads til, at AGF Talent bliver et naturligt næste skridt for de spillere og trænere i AGF 1880, der har ambitioner om at prøve kræfter med et højere niveau.

Dog vil kravene til de spillere og trænere, der drømmer om at tage næste skridt, være uændrede; man skal fortsat gøre sig fortjent til en plads, uanset om man kommer fra en samarbejdsklub eller ej.

- Et af de vigtigste samarbejdsområder mellem bredde- og eliteafdelingen er at skabe en naturlig fødekæde af høj kvalitet mellem afdelingerne – allerede fra den tidligste Børnefodbold og ved at have en stor breddeklub, understreger Michael Langberg og beskriver det som værende afgørende, at moderklubben i denne forbindelse bliver endnu bedre til at skabe det gode breddefodboldmiljø.

Et stort og sundt breddetilbud er nemlig en del af forudsætningerne for, at der er et rigt klubliv på Fredensvang. Og det er netop det, det hele handler om: klublivet, klubfølelsen og tilhørsforholdet.

Luk