Menu

Den Store Sæsonevaluering: Seniorerne i positiv udvikling

image AGF's seniormandskaber bygger på stærke værdier som fællesskab og vilje.
Jonas Roulund
23. november 2023 kl. 16:11
Serie 2 og Serie 4 bliver i deres rækker i foråret efter en sæson med mange positive takter.

Efter en række hårde sæsoner siden coronatiden har seniorafdelingen nu lagt fundamentet for en flot fremtid, hvor fællesskab, vilje og holdånd er i fokus.

Både Serie 2- og Serie 4-mandskabet var ude i playoff-opgør i den sidste del af sæsonen, og generelt peger pilen opad for Fredensvangs seniorer.

Serie 4 misser oprykning efter flot udviklingssæson

Serie 4-mandskabet har været igennem en kæmpe udvikling i denne sæson, hvor man spillede med helt i toppen af rækken.

Steen Mølbyes drenge leverede således otte sejre, tre uafgjorte og tre nederlag i turneringen, hvor man blandt andet slog oprykkerne fra JAI i begge indbyrdes opgør.

- Det har været godt at se, hvordan mandskabet har rykket sig gennem hele 2023. Vi har fået samlet en rigtig god gruppe af spillere, og da vi først fik en god stamme på plads, begyndte vi at spille rigtig god fodbold, fortæller cheftræner Mølbye, der også glæder sig over, at de relationelle færdigheder har fået et nøk opad.

- En af de vigtigste ting i en fodboldklub og på et hold, det er, at man vil løbe den ekstra meter for hinanden. I denne sæson har spillerne taget mere ansvar både på- og udenfor banen, og det har medvirket til at skabe en fed klub- og holdånd. Det er det, der for alvor rykker os, forklarer cheftræneren.

Han måtte desværre se sit mandskab slutte to'er i Serie 4 - to point efter førstepladsen, og derfor skulle holdet ud i to playoffkampe - først en mod Vatanspor fra en anden serie 4-gruppe. De blev besejret 3-0, og så ventede Lysengs Serie 3-nedrykningskandidater. Den kamp endte desværre med et smalt 1-0 nederlag, og så blev det en kendsgerning, at De Hviie får endnu en sæson i Serie 4.

Tro på mere

Rodi Rasul er en af de spillere, som har været med igennem hele 2023, hvor seniorafdelingen har taget store skridt i den rigtige retning, og han glæder sig over udviklingen i klubben.

- Jeg synes, sæsonen har været meget god på rigtig mange punkter. Hvis vi kigger på fodbolden har der været en stor udvikling sammenlignet med før, og det kunne vi især se her til de sidste par kampe, hvor vi forstod hinandens spil og bevægelser på banen, fortæller midtbanespilleren, som var en af de stærkest spillende profiler i efteråret.

- Som hold og socialt har det også været virkelig godt, og vi er kommet meget tættere på hinanden. Fester, omklædningsrumshygge, byture, fællesspisning og meget andet styrker relationerne og gør os stærkere som hold, fortæller 22-årige Rasul, som håber på oprykning i foråret.

- Jeg håber selvfølgelig, at vi rykker direkte op. Denne sæson blev udfordrende, fordi vi lige mistede nogle point i begyndelsen af sæsonen, hvor vi stadig var i en opbygningsfase. Men i den kommende sæson har vi en rigtig stærk base at arbejde ud fra, fortæller Rasul.

Serie 2 klarede frisag

Serie 2-mandskabet var igennem en lidt mere udfordrende omgang, da de endte i nedrykningsplayoff.

Her klarede de dog frisag med en 3-2 sejr - det afgørende mål sat ind af en af holdets helt store profiler - Viktor Skovby.

- Vi har en ret hård start efter sommerferien med en del afbud til første kamp, hvor det giver en lille øretæve til de klare oprykkere. Vi ligger med 5 point efter 7 kampe, altså halvvejs i sæsonen. Men rykker så sammen i bussen og samler 11 point op i den anden halvdel af sæsonen, fortæller Leon Lausten, som ser frem til endnu en sæson i Serie 2:

- Vi har manglet kontinuitet i truppen med mange skader og afbud gennem sæsonen. Dog ved vi, hvad vi er gode til, og at vi er for gode til at rykke ned, det fik vi vist til sidst. Nu ser vi fremad, fortæller Lausten.

Således kom begge seniormandskabet godt igennem sæsonen. Nu venter en række hyggelige torsdagstræninger, som er åbne for nye spillere, og så gør holdene sig klar til en lang pre-season med start i slut-januar igen.

Hvis du kunne tænke dig at spille bold i AGF, så tøv ikke med at kontakte Jonas Roulund på mail: jonas.roulund@outlook.com.

Luk