Menu

Den Store Sæsonevaluering: Stor gejst og spilleglæde hos U13

image
Jonas Roulund
26. november 2023 kl. 16:19
U13-mandskaberne fik hele følelsesregisteret at føle gennem denne efterårssæson.

På ungdomsplan er udvikling som regel i fokus frem for resultater – men det er jo alligevel sjovest at vinde. Hos U13 fik man en god efterårssæson sat sammen, hvor klargøringen til 11-mandsfodbold var et hovedfokus.

- Hvis vi kigger tilbage på efterårssæsonen 2023, har vi to hold som har klaret sig meget blandet resultatmæssigt, dog har spillernes og holdets udvikling samt klargørelse til 11-mands fodbold været hovedfokus fra trænerteamet. I starten af sæsonen var vi et helt nyt trænerteam, som var i afdelingen, og vi som trænere skulle både lære spillerne at kende, men spillerne skulle også lære os at kende, forklarer cheftræner, Niklas Loft Holdt.

Han kan se tilbage på en sæson, hvor Liga 3-holdet begyndte sæsonen i Liga 2, hvor de blev besejret i fire ud af fem kampe. Derfor gik turen ned i Liga 3, hvor tonen fik en anden lyd.

- Her blev det til en uafgjort i første kamp, og derefter tre sejre. Det betød, at man i sidste kamp skulle spille en puljefinale om førstepladsen, men den kamp resulterede desværre i et nederlag, og vi måtte nøjes med 2. pladsen, fortæller cheftræneren.

Liga 5-holdet havde omvendt en god start på sæsonen, hvilket smittede af på spillernes gejst og selvtillid – mod slutningen gik luften dog lidt af ballonen, og man rendte ind i lidt nederlag hist og pist.

- På trods af dette forblev selvtilliden og glæden intakt, og vi er nu godt i gang med transitionen til 11-mandsfodbold, som foregår i hele vinterperioden, fortæller Niklas Loft Holdt.

Flot træningsindsats

Ungdomsafdelingen i AGF 1880 har haft stor tilgang i de seneste sæsoner, og det har medvirket til en bedre træningskultur i klubben, fortæller cheftræneren.

- Det mest udslagsgivende for sæsonen har været drengenes træningsindsats. I U13-afdelingen har vi haft en stor tilgang af nye spillere, som er blevet taget helt vildt godt imod af de tidligere spillere. Det har betydet, at vi ikke har haft mange træninger, hvor vi har været færre end 28 spillere, fortæller træneren ud uddyber:

-  Spillerne er ikke bare mødt op til træning, men de har også været træningsparate, når de er mødt op. Den tilgang til træningerne som drengene har, er også udslagsgivende for vores planlægning. Vi ønsker at have de absolutte bedste træninger klar til drengene. Disse to ting har resulteret i en stor udvikling hos både den individuelle spillere, men også udviklingen i relationerne på banen, forklarer Niklas Loft Holdt.

Mod nye mål

I det nye år venter en ny udfordring for drengene, som skal i gang med 11-mandsfodbold, og det er en udfordring, man ser frem til i staben.

- Vi håber at kunne fortsætte med at kunne give nogle træninger til en masse træningsparate spillere og dermed sikre, at den udvikling både drengene og holdene er i gang med vil fortsætte. Vi ser frem til transitionen til 11-mands fodbold, og dette er også et stort fokus i træningerne for os fra trænerteamet, fortæller cheftræneren, som også har stort fokus på det mentale omkring holdet.

- Derudover håber vi, drengene tager deres glæde for fodbolden og selvtilliden med ind i det nye år, disse to ting vil kunne være udslagsgivende for vores forårssæson, fortæller U13-træneren.

Således er U13 klar til nye udfordringer efter et udfordrende og spændende år med masser af spilleglæde på Fredensvang.

Luk