Menu

Den Store Sæsonevaluering: U19 havde en ”ualmindelig crazy sæson”

image AGF 1880 U19-mandskab anno 2023
Jonas Roulund
29. november 2023 kl. 09:03
Et nyt U19-hold har brugt 2023 på at stable en god stamme på benene. 2024 ser dermed spændende ud for de ældste ungdomsspillere.

En række nederlag prægede desværre dette efterår for AGF 1880’s nyetablerede U19-hold, men skuden er vendt, og der er skabt grobund for mange gode ting.

Cheftræner for U19, Jesper Danius Sørensen, giver her sit resumé af sæsonen.

- Det har været en ualmindeligt crazy sæson! Vi startede U19-holdet i sommer med det mål at samle ungdommen efter eksempelvis efterskoleophold eller anden uddannelse – og vise, at man kan mere i AGF end at spille elitefodbold – her er også plads til foreningsliv og det efterfølgende seniorklubliv, fortæller cheftræneren.

Holdet startede altså fra nul, hvilket desværre gav udslag i form af en række nederlag i turneringens første kampe.

- Vores trup gik fra 0 til 30 spillere ret hurtigt. Det gav internt en stor udfordring, da vi var tilmeldt Liga 2 og ikke var parate med et hold, som matchede denne udfordring på det tidspunkt. Vi havde en gruppe spillere, som ikke havde spillet sammen før, nytilkomne hver uge, og vi synes egentlig selv, at det gav et meget skævt billede af, hvad truppen faktisk kan. For til tider matchede vi fint de hold, vi spillede med. men gik ned på fysikken og samspil i 2. halvleg, forklarer Jesper Danius Sørensen.

Positive vinde på Fredensvang

Efter den hårde sæsonstart begyndte spillet at flyde bedre, og relationerne mellem spillerne udviklede sig.

- Vi har efterfølgende fået det hele afstemt med spillerne og tilpasset spillerne på deres komfortposition og begynder et nyt kapitel her i vinterpausen, fortæller Jesper D. Sørensen, som glæder sig til at have bedre tid til at ryste holdet sammen i en lang pre-season.

- Vi har valgt at starte helt fra bunden og bygge kvalitet på holdet med den rigtige dosis af udfordringer og træning, der passer til vores trup. Vi har to træningspas om ugen og er tilmeldt i Liga 4, så vi bygger en trup op, der har til hensigt at blive stabil og få succes og flytte os som hold, forklarer cheftræneren.

- Det nye år skulle gerne vise, at vi er et hold, der får succes. Der er plads til nye spillere, der kan se sig selv vokse med os. Socialt som et hold, fortæller Jesper Danius Sørensen.

Hvis du har lyst til at prøve dig af på AGF 1880’s U19-hold, så tøv ikke med at kontakte Jesper her >>>

Luk