Menu

Opgradering af Fredensvang fortsætter

image
BJ
30. marts 2021 kl. 14:35
I de senere år er der blevet investeret markant for at gøre Fredensvang til et af Skandinaviens mest moderne træningsanlæg, og denne udvikling fortsætter de kommende år.

Et nyt, topmoderne klubhus, en ny kunstgræsbane, opgraderinger af bane 1 og 2, som Superliga-holdet træner på, og etablering af en Goal Station til individuel træning. I de senere år er en række projekter blevet gennemført for at optimere forholdene på Fredensvang.

Det stopper dog ikke her. Nye projekter er enten i gang eller i støbeskeen for at optimere og fremtidssikre et af landets mest ikoniske træningsanlæg, som AGF tog i brug i 1942. I øjeblikket er en renovering af bane 5 i gang, så den opgraderes til A+niveau og samtidig udvides til samme mål som bane 1 og 2. Lyset på kunstgræsbanerne udskiftes til energibesparende LED-lys. Der etableres et nyt og større garageanlæg til de mange maskiner, der bruges til at vedligeholde anlægget. Senere på året er turen kommet til bane 4, som er den første kunstgræsbane, der blev anlagt i Aarhus helt tilbage i 2005. Her er det planen, at der skal lægges helt nyt kunstgræs og skabes bedre forhold for tilskuere, så denne bane fremover kan fungere som officiel kampbane for ungdomseliteholdene. Også bane 7 vil i løbet af året undergå en forvandling, idet der her etableres et ekstra slidstærkt træningsområde med hybridgræs, der skal bruges til specialtræning.

Opgraderingerne af træningsanlægget sker i tæt samarbejde mellem AGF af 1880, som ejer Fredensvang, og AGF A/S, der driver Superliga-holdet og ungdomseliteholdene.

- For nogle år siden udarbejdede vi i fællesskab en helhedsplan for anlægget, og det er i store træk den, vi følger. Det er ingen hemmelighed, at Fredensvang dengang trængte til en kærlig hånd, men med opførelsen af det nye klubhus og opgraderingen af flere af banerne tog vi et stort skridt i den rigtige retning, og nu er vi klar til at gå ind i næste fase, hvor vi giver de resterende baner et løft, så de også får højeste kvalitet, fortæller Erik Meineche Schmidt, hovedformand for AGF af 1880.

Hos AGF A/S er man glade for det konstruktive samarbejde, man har med AGF af 1880 om udviklingen af anlægget.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med amatørafdelingen. Ja, det er en kæmpe styrke for AGF, at vi får tingene til at lykkes i fællesskab og hele tiden udvikler vores fælles faciliteter. Vi er enige om retningen – og har et fremragende samarbejde i dagligdagen, og det har hovedforeningen med Erik Meineche Schmidt i spidsen og fodboldudvalget med Steffen Olesen og Niels Mølgaard som hovedkræfterne stor ære af, siger Jacob Nielsen, adm. direktør i AGF A/S.

Det er AGF A/S, der står for finansieringen af de nye anlægsprojekter.

- Der er tale om en større millioninvestering, som AGF A/S foretager. AGF ejer og vedligeholder selv træningsanlægget, og der er ikke kommunale midler involveret i opgraderingen bortset fra et tilskud til det bæredygtige LED-lys, som kommunen har ydet via Idrætssamvirket. Vi ønsker, at vores baner har højeste standard og er villige til at investere det, der kræves, siger Jacob Nielsen.

Helhedsplanen for Fredensvang omfatter ligeledes opførelsen af et akademi, og det er også et arbejde, der pågår.

- Vi havde håbet på, at vi kunne have været længere fremme med dette projekt, men da det kræver en ændring i lokalplanen tager det nu engang den tid, det tager. Vi har en god dialog med kommunen, og det er vores forventning, at vi kan gå i gang med byggeriet i løbet af 2022, så akademiet står klar til brug i sommeren 2023, siger Erik Meineche Schmidt.

Ligesom klubhuset er det AGF af 1880, der bliver bygherre på akademiet, og AGF A/S vil så leje bygningen, som skal huse unge, talentfulde fodboldspillere, der får optimale betingelser for at udfolde deres talent.