Menu

Tillykke med de 60 år, Steffen!

image Steffen Olesen foran AGF’s nye klubhus i Fredensvang (Foto: Hans Petersen)
AGF
31. marts 2022 kl. 08:15
Steffen Olesen, formand for fodboldamatørafdelingen i AGF, fylder 60 år.

I den anledning har Hans Petersen skrevet dette fødselsdagsportræt:

Han elsker London og New York, men kosmopolitten vendte hjem, for han havde en mission

Steffen Olesen, bankmand og formand for AGF Fodbold, fylder 60 år med en kæmpe berøringsflade, som hans job nyder godt af.

Af Hans Petersen

Der står London, New York og Luxembourg på hans cv, og Steffen Olesen får glød i øjnene, og stemmen bliver ivrig, når han fortæller om nogle af de steder, han har arbejdet. Ikke mindst står englænderne som et forbillede, og han holder foredrag om Winston Churchill og kunne såmænd også gøre det om fodboldklubben Manchester United.

Torsdag 31. marts fylder Steffen Olesen 60 år, og han har fuld damp på. Han tiltrækker kunder til Middelfart Sparekasse i Aarhus, og han er dybt engageret som formand for AGF’s fodboldafdeling, vel at mærke den amatørafdeling, som så dagens lys i 1902, efter at Aarhus Gymnastik Forening var skabt i 1880.

Født ind i klubben

Han er nærmest født ind i klubben, for hans far er den legendariske Jørgen Olesen, der var en væsentlig del af AGF’s guldalderhold i slutningen af 1950’erne og begyndelsen af 60’erne.

 I 17 år spillede han på AGF’s bedste hold og fik 341 kampe og 42 landskampe, så Steffen Olesen og hans kæreste Helle Jensen kan i hjemmet i Kolt dække bord til mange med det sølvtøj, som Dansk Boldspil-Union dengang delte ud til spillerne for hver landskamp.

Sønnen var med sin mor til fodbold på Aarhus Stadion fra en ganske tidlig alder, når AGF spillede og triumferede med mesterskab efter mesterskab. Han spillede også fodbold på klubbens bedste hold i ungdomsårene.

Han kunne jonglere herfra til juleaften og sparkede lige godt med begge ben. Til gengæld kunne han ikke løbe fra pølsemanden, når han trak sin pølsevogn hjem fra Viby Torv efter lukketid, som han siger.

Men jobbet og fodbolden kunne ikke forenes, så han indså, at han skulle kaste sig over rollen som træner og leder, hvis han skulle gøre gavn i AGF.

Og det mener han ganske bestemt, at han skal. Selv er han af den opfattelse, at han er født til at bringe AGF videre.

Han havde mange poster, inden blev formand, og i et godt samarbejde med AGF’s professionelle afdeling er der i hans formandstid for moderklubbens fodbolddel sket så meget på den århusianske klubs anlæg i Fredensvang, som det aldrig er set tidligere. Lige bortset fra dengang jorden fra Terp Højgård i Viby blev købt i 1935 og anlægget blev skabt og taget i brug i 1941. Det var epokegørende.

Siden er der sket rigtig meget, og i de senere år er alle baner af såvel naturgræs som kunstgræs opdateret. Det imponerende, nye klubhus fungerer godt, og mere er på vej.

Kæmpe berøringsflade

Tennis og håndbold kastede Steffen Olesen sig også over, og han spillede i mange år.

Han har været ungdomstræner i AGF i fodbold og håndbold siden 1977 og siddet i bestyrelsen for AGF Fodbold i 27 år, formand i de seneste 18 år. Han sidder på 18. år i bestyrelsen for AGF’s Fodboldfond.

Hertil kommer forskellige tillidsposter i idrætsverdenen, for eksempel Aarhus Fodbold Forum, Idrætssamvirket og DBU.

Han er også medlem af Salonskydeselskabet Minerva samt Kegleklubben KVIK, så hans berøringsflade er ikke bare stor. Den er enorm.

Hjemstavnen Viby

Viby er hans hood. Sammen med storebroren Jesper er han vokset op og har gået i skole der.

I jobbet gik Steffen Olesen såmænd også i hælene på sin far, der var ansat i Provinsbanken, hvor sønnen begyndte.

I de unge år arbejdede han ikke kun i Aarhus, men også i København og udlandet. 1988-1997 boede han i USA, Luxembourg og England.

Det begyndte med et uddannelsesophold i Hambros Investment Bank i London i 1988, og herefter blev han udstationeret i Provinsbanken/Danske Bank i New York som valutahandler.

I 1991 flyttede han fra New York for at blive chef for arbitrageafdelingen i Union Bank of Finlands filial i Luxembourg, og efter tre år gik det videre til England til den finske banks filial i London.

Her boltrede han sig blandt kolleger i sin egen og andre banker og ikke mindst blandt englænderne, som han elsker.

Alle stederne benyttede han enhver lejlighed til at udforske byerne og landene og tog på lange udflugter med kolleger og venner, når det var muligt.

Da han vendte hjem fra udlandet, blev han journalist på Horsens Folkeblad og kom efter et år til Morgenavisen Jyllands-Posten som reporter indtil 2003.  

Derfra vendte han tilbage til bankverdenen, først Aarhus Lokalbank og siden Spar Nord, inden han kom til Middelfart Sparekasses Aarhus-afdeling, der nu er i Dokk1.

Har klæbehjerne

Steffen Olesen har klæbehjerne, så derfor kan enhver i hans selskab få detaljerede beretninger om de steder, han har været.

Den gode hukommelse bruger han også, når han tager ud og holder foredrag. Han er en fremragende fortæller.

Du kan ikke stille ham et spørgsmål om Elvis Presley og hans liv, uden han kan svare præcist, så han øser af sig med viden om den amerikanske rocksanger i foredrag. Han er også leveringsdygtig i længere fortællinger om Winston Churchill og AGF. Kedeligt er det aldrig.

Steffen Olesen holder reception i anledning af dagen i AGF’s klubhus i Fredensvang fredag 1. april kl. 15.30-19.